Orsiherba Biokert, Zsámbok

Leírás

Kapcsolat az ember és a növények között: ez az Orsiherba Biokert mottója. Kis, családi gazdaságunkban a bio zöldség- és gyümölcstermesztés bemutatása, gyógynövények termesztésének és felhasználásának tanítása áll fókuszban az élelmiszertermelési tevékenység mellett. Jelenleg palántákat, friss zöldségeket, feldolgozott termékeket állítunk elő, melyeket főleg két Kosárközösség tagjainak értékesítünk. Gazdaságunk minősített ökogazdaság (Bio Garancia Kft.), az összes tevékenységünket a fenntartható, ökológiai gondolkodás jellemzi. A termesztett fajták között sok az érdekes, régi, jó ízű tájfajta - a tápiószelei Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ on-farm partnere és a Magház Egyesület egyik HUB-ja vagyunk. 2023 tavaszától meghirdettünk több együttműködési lehetőséget, és a MATE hivatalos gyakorlati helyszíne is lettünk, így gyakorlatos, szakdolgozatos és önkéntes fiatalok is rendszeresen látogatják a gazdaságot.

 

Helyszín

Orsiherba Biokert, Zsámbok

 

Miben keresünk segítséget?

Elsősorban a tájfajta zöldségek ültetése, gondozása és magfogása a cél, de ugyanolyan fontos a kis hírek, újdonságok közvetítése a Magház kommunikációs csapata felé. Ezen túl, van lehetőség bekapcsolódni a kertészet - tájfajtákon túli - minden más munkálataiba.

 

Hány önkéntest keresünk?

Egyet vagy kettőt.

 

Mikor lehet menni önkénteskedni?

Májustól októberig alkalomszerűen.

 

Egy-egy alkalommal vagy rendszeresen lehet menni?

Mindkettőre van lehetőség.

 

Van lehetőség ottalvásra?

Megegyezés szerint korlátozottan.

 

Mit tudunk a segítségért cserébe felajánlani?

Bepillantást nyerhetsz egy 2500 négyzetméteres, minősített biogazdaság életébe, ahol több mint 100 fajta zöldséget termesztünk szabadföldön és fóliasátorban, saját palántaneveléssel. Az önkéntes napokra útiköltség térítést biztosítunk, emellett tájfajta zöldségmagokat, palántákat, biozöldség csomagot is fel tudunk ajánlani az önkénteseknek, a spontán oktatás-tanulás mellett.

 

Kit keressek, ha érdekel a lehetőség?

Papp Orsolya, ursaherba[kukac]gmail[pont]com, Orsiherba Biokert

Please publish modules in offcanvas position.